Gil Membrado, cinquè al seu debut amb el Ford Fiesta Rally2 a la Copa d’Espanya d’Asfalt

El nou pilot de l’equip Past-Racing ha batut un altre rècord de precocitat al Ral·li La Llana-Ripollès, en convertir-se amb només 16 anys en el debutant més jove del país que competeix amb un vehicle de la màxima categoria a nivell nacional.

 

Per segon any consecutiu, Gil Membrado ha estat un dels protagonistes del Ral·li La Llana-Ripollès. A la passada edició, el pilot d’Olost va obtenir el primer triomf sobre asfalt de la seva carrera esportiva a la categoria 2RM (Dues Rodes Motrius) del Campionat de Catalunya de Ral·lis. Aquest cap de setmana, el nou pupil de l’equip Past-Racing ha establert un altre rècord de precocitat en estrenar-se amb el seu nou Ford Fiesta Rally2 a la prova gironina, puntuable per primera vegada per a la CERA (Copa d’Espanya de Ral·lis d’Asfalt).

 

Amb només 16 anys, Gil Membrado ja és el debutant més jove del país al volant d’un vehicle de la màxima categoria que contemplen els certàmens nacionals, fet que suposa un altre pas endavant a la prometedora carrera del pilot català, que en aquesta ocasió ha comptat amb l’al·licient d’iniciar aquest nou projecte davant del seu públic.

 

Després de completar dues jornades de proves a Astúries i una a Catalunya amb l’equip Past-Racing i el seu nou copilot, ‘Jandrín’ López, Gil Membrado ha posat de manifest la seva ràpida adaptació al pilotatge i posada a punt del Ford Fiesta Rally2, el primer vehicle amb tracció integral amb què competeix.

 

El d’Olost ha aplicat el plantejament de cursa determinat per a la seva estrena sobre asfalt amb el sofisticat model de la firma de l’oval. Després de fregar el scratch a les dues passades al tram espectacle del Circuit d’Osona amb què ha començat el Ral·li La Llana-Ripollès, el jove català s’ha dedicat a aprendre i evolucionar al llarg de les nou especials del recorregut.

 

Gil Membrado ha disputat per primera vegada alguns dels trams més emblemàtics de la província de Girona, on es van celebrar nombroses edicions de l’antic Ral·li Catalunya-Costa Brava del WRC (World Rally Championship). El pilot de Past-Racing ha quallat una estrena molt profitosa al volant del Ford Fiesta Rally2, gaudint d’una experiència única amb un vehicle d’aquestes característiques a la superfície on compta amb menys bagatge.

 

A més d’adquirir un ritme cada vegada millor i optimitzar la configuració del seu nou cotxe i la seva dinàmica de conducció, Gil Membrado ha superat totes les expectatives aconseguint la cinquena posició final i la quarta de la seva categoria entre els vehicles Rally2 inscrits a la prova inaugural de la CERA (Copa d’Espanya de Rallies d’Asfalt), una nova edició del Ral·li La Plana-Ripollès que ha tornat a resultar especialment profitosa per a l’evolució de l’Atleta Red Bull més jove d’aquesta especialitat.

 

 

CLASSIFICACIÓ RAL·LI LA LLANA-RIPOLLÈS

 

1r- Jorge Cagiao / Javier Martínez (Alpine A110 R-GT), 1:14:55.6

2n- Enrique Cruz / Yeray Mujica (Ford Fiesta Rally2), a 11.3

3r- Alberto Ordóñez / José Pintor (Škoda Fabia R5), a 1:16.6

4t- Xavier Vidales / Jordi Hereu (Škoda Fabia R5), a 1:46.8

5è- Gil Membrado / ‘Jandrín’ López (Ford Fiesta Rally2), a 2:37.1

 

Més informació a: / Más Información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució