Gil Membrado debuta a Espanya com a pilot de ral·lis amb 15 anys.

L’osonenc es disposa a aconseguir un nou rècord de precocitat: serà el pilot més jove del país que competeixi en aquesta especialitat, al volant del Ford Festa Rally4 amb el qual s’estrenarà sobre asfalt dins de dues setmanes, en el Ral·li Lloret de Mar, acompanyat per l’experimentat navegant mundialista Carlos del Barrio.

 

Gil Membrado està a punt d’aconseguir una altra fita en la seva prematura carrera als comandaments d’un cotxe de ral·lis. El pilot d’Olost, el debutant espanyol més jove en aquesta especialitat –a mitjan 2021, amb tan sols tretze anys, en el Campionat Júnior de Letònia–, i al seu torn també en el WRC (World Ral·li Championship) –el passat estiu, amb 14, en el Ral·li d’Estònia–, s’estrenarà en l’àmbit nacional als quinze anys. Un nou rècord de precocitat per part del jove talent català, que, després d’haver-se proclamat subcampió del certamen bàltic on s’ha format fins ara, es prepara ja per a iniciar al nostre país la seva tercera campanya consecutiva com a pilot d’aquesta especialitat.

El debut de Gil Membrado en l’àmbit estatal tindrà lloc dins de dues setmanes, en el Ral·li Lloret de Mar del Campionat de Catalunya. Una prova que aglutina alguns dels trams més emblemàtics del RallyRACC Catalunya del WRC (World Ral·li Championship), de quan discorria encara per la província de Girona, on el pilot osonenc s’estrenarà al mateix temps sobre asfalt amb el seu Ford Fiesta Rally4.

Aquesta superfície, desconeguda fins ara per al jove barceloní, ha focalitzat el programa de preparació estructurat de cara a aquesta temporada pel seu mentor, Dani Balasch. Això li ha permès a Gil Membrado començar a familiaritzar-se amb l’asfalt a través de diverses sessions de proves, efectuades amb el suport tècnic de l’equip PCR Sport.

Per al seu debut a escala nacional al volant del Ford Fiesta Rally4 que va estrenar l’any passat, el pilot patrocinat per Setram i RACC Mobility Club comptarà amb l’experimentat navegant mundialista Carlos del Barrio, campió d’Espanya a la dreta de Chus Puras i vencedor de dues proves del WRC (World Ral·li Championship) acompanyant a Dani Sordo. Sens dubte, tot un referent en la matèria, que ajudarà a Gil Membrado a complir l’objectiu de sumar quilòmetres sobre asfalt amb el qual acudeix al Ral·li Lloret de Mar, on disputarà també per primera vegada trams de nit.


Gil  Membrado: “Després de dues temporades competint als països bàltics, em fa molta il·lusió poder córrer ja a casa, i ser a més el debutant més jove del país. Tinc moltes ganes de continuar agafant experiència sobre asfalt, estic treballant al màxim per a anar acostumant-me a aquesta superfície, i segur que portar al costat a Carlos del Barrio, que serà l’encarregat de conduir el cotxe fora dels trams cronometrats, em facilitarà molt l’adaptació. El recorregut del Ral·li Lloret de Mar és preciós, té especials molt mítiques i més de 150 quilòmetres cronometrats. Ja estic desitjant començar!”.


Més informació a: / Más Información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució