Gil Membrado ascendeix al lideratge del Campionat Junior de Letònia

El jove català s’ha erigit en aspirant al títol del certamen juvenil al que va debutar fa un any al volant d’un cotxe de rallies. El quart lloc aconseguit al final del Rallijs Cēsis, on ha estat molt a prop d’aconseguir un nou podi, ha atorgat al barceloní la bonificació necessària per a empatar amb un dels seus rivals locals al capdavant de la taula de puntuacions, a falta de tan sols dues proves.

 

Gil Membrado ha continuat aquest cap de setmana el periple estiuenc de proves de terra que integren el gruix del programa formatiu confeccionat per a la seva primera campanya completa com a pilot de rallies. Tres setmanes després d’haver complert el gran somni de competir per primera vegada en una cita del WRC (World Rally Championship), el Ral·li d’Estònia, on es va convertir a més en el debutant mundialista més jove de sempre, el prematur talent osonenc, de tan sols 14 anys, ha fet un pas endavant molt significatiu dins del Campionat Junior de Letònia, on va començar a desenvolupar-se al volant el passat estiu.

El pilot patrocinat per Black Mount, Setram i RACC Mobility Club ha tornat a adaptar-se amb el seu Ford Fiesta Rally4 a l’orografia típica dels trams letons, considerablement més amples que els del país veí, en el qual Gil Membrado està realitzant també algunes participacions puntuals aquesta temporada, copilotat per Rogelio Peñate. Després del contratemps que els va impedir completar la prova estoniana del WRC (World Rally Championship), on el català va patir el primer abandó de la seva prometedora carrera, el navegant canari i ell han sabut plantejar de forma molt intel·ligent i efectiva la tercera cita del Campionat Junior de Letònia.

A més de tornar a agafar ritme i confiança amb el seu Ford Fiesta Rally4 al Rallijs Cēsis, el pilot d’Olost ha tornat a fer gala d’una notable progressió al llarg de la carrera amb seu al nord-est de Riga. Com sol ser habitual en cadascuna de les participacions que està efectuant aquesta temporada, al volant del cotxe escola construït per M-Sport al qual s’ha acoblat fa uns mesos, la velocitat i consistència de Gil Membrado ha anat a més en el transcurs de la prova letona.

El pilot recolzat pel CSD (Consejo Superior de Deportes), la RFEDA (Real Federación Española de Automovilismo) i la FCA (Federació Catalana d’Automobilisme) ha protagonitzat una seqüència de temps molt sòlida en els trams finals del recorregut, completant cadascun d’ells classificat entre les tres primeres places. En conseqüència, el barceloní ha estat partícip d’una vibrant pugna fins a l’últim quilòmetre per la tercera plaça del Rallijs Cēsis.

Al final, tan sols sis segons han separat d’un nou podi a Gil Membrado, que, en qualsevol cas, gràcies a la bonificació de què ha estat mereixedor aquest cap de setmana, ha escalat al lideratge del Campionat Junior de Letònia, empatant a punts abans de les darreres dues proves (una a Estònia i l’altra a Lituània) amb un dels competidors locals a qui s’està enfrontant el jove català de 14 anys durant la seva primera campanya completa com a pilot de rallies.

Gil Membrado: “Estic content amb el resultat que hem aconseguit, després del contratemps del Ral·li d’Estònia necessitàvem recuperar la confiança i acabar sí o sí aquesta prova, per a completar tots els quilòmetres i assimilar així el major aprenentatge possible. Aquest era l’objectiu i l’hem complert, marcant a més en els últims trams un ritme molt pròxim de nou al qual havia obtingut amb el Ford Festa Rally4 abans d’experimentar el primer abandó de la meva carrera. Ens hem quedat molt prop del podi, però el quart lloc que hem sumat ha estat òptim per a la nostra posició dins del campionat. En ser la meva primera temporada enfocada al cent per cent en els rallies, no entrava en els nostres plans lluitar pel títol a principi d’any, però, òbviament, ara que ens hem posat líders gairebé per sorpresa, treballarem al màxim i ens esforçarem tot el que puguem per a intentar fins al final proclamar-nos campions”.


Més informació a: / Más Información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució