Gil Membrado, el debutant més jove al Mundial de Ral·lis amb només 14 anys

Nou rècord de precocitat per part del pilot barceloní, que continua trencant motlles al llarg de la seva prematura carrera esportiva, ara també a escala internacional: la setmana vinent protagonitzarà el debut més precoç de la història del WRC (World Rally Championship), enfrontant-se a la seva curta edat al Ral·li d’Estònia, amb Rogelio Peñate com a copilot i el Ford Fiesta Rally4 de l’equip ASRT que acaben d’estrenar.

 

La meteòrica trajectòria com a pilot de ral·lis que va iniciar Gil Membrado la passada temporada, quan tan sols tenia 13 anys, continua avançant amb passes de gegant. Després d’haver-se consagrat al Ral·li Liepāja del 2021, puntuable per a l’Europeu, com el debutant espanyol més jove d’aquesta especialitat, el català es disposa a assumir ara aquesta mateixa aurèola a l’esfera del Mundial de Ral·lis.

El pilot patrocinat per Black Mount, Setram i RACC Mobility Club establirà la setmana vinent un rècord històric de precocitat, tant en l’àmbit nacional com internacional, en acudir per primera vegada, amb només 14 anys, a una prova del WRC (World Rally Championship), el Ral·li d’Estònia.

Mai un jove de tan curta edat ha exercit com debutant en una cita d’aquesta categoria, a la qual Gil Membrado podrà concórrer gràcies als mèrits i èxits esportius que ha acreditat des de la passada temporada, quan la federació letona va autoritzar la inscripció de l’espanyol al seu certamen júnior. El mateix on es va iniciar fa uns anys (competint també amb la bandera del país bàltic) la nova estrella del WRC (World Rally Championship), el finlandès Kalle Rovanperä.

El fet que el Ral·li d’Estònia puntuï per al campionat juvenil del país veí permetrà a Gil Membrado satisfer una de les seves grans il·lusions, i debutar prematurament en una prova del mundial, disputant els mateixos trams cronometrats on es batran els referents absoluts d’aquesta disciplina.

Entre ells, el representant oficial de Hyundai Motorsport, Thierry Neuville, mentor de luxe de Gil Membrado fa uns mesos, com recompensa pel títol internacional que va obtenir el català l’any passat, en coronar-se campió inaugural del FIA Car Cross Academy Trophy, com a banderer del CSD (Consejo Superior de Deportes), la RFEDA (Real Federación Española de Automovilismo) i la FCA (Federació Catalana d’Automobilisme).

El pilot d’Olost viatjarà a Estònia dilluns que ve, acompanyat pel canari Rogelio Peñate, un dels copilots espanyols amb major experiència al WRC (World Rally Championship). Junts efectuaran els reconeixements dels trams, i un test preparatori, a bord del Ford Fiesta Rally4 de l’equip ASRT, per a la gran cita mundialista del país bàltic, la primera de tres etapes que encararà Gil Membrado.

El tret de sortida de la cursa tindrà lloc el dijous a la tarda, amb un tram espectacle a la ciutat de Tartu.


Més informació a: / Más Información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució