Segon lloc per a Gil Membrado en el Ral·li de Letònia de l’Europeu

El joveníssim català, de tan sols 14 anys, ha tornat a ajudar-se a pujar als llocs d’honor de la prova internacional disputada aquest cap de setmana al país bàltic, on la passada temporada es va convertir en el debutant espanyol més jove de la història. El pilot patrocinat per Black Mount, Setram i RACC Mobility Club ha aplicat tots els coneixements i l’experiència assimilada des de llavors per a aconseguir un dels seus resultats més prometedors en el Campionat Júnior de Letònia. El millor revulsiu possible per al barceloní abans d’encarar la setmana vinent la seva estrena mundialista en el Rallye d’Estònia.

 

El Ral·li de Letònia de l’ERC (European Ral·li Championship) ha tornat a resultar molt significatiu en la incipient i il·lusionant carrera esportiva de Gil Membrado. Un any després d’haver arribat a Liepāja, la ciutat que exerceix com a epicentre de la carrera, amb l’aurèola de ser el debutant espanyol més jove d’aquesta especialitat (als 13 anys que comptava llavors), el pilot d’Olost ha deixat el seu segell de nou en els trams del país bàltic, pujant per segona vegada al podi d’una prova internacional com la que ha congregat aquest cap de setmana als millors especialistes del certamen europeu.

Malgrat haver estat gairebé dos mesos sense competir, el treball de preparació, tant en l’àmbit físic com esportiu, dut a terme per Gil Membrado li ha servit per a tornar a acoblar-se instantàniament al pilotatge del seu Ford Fiesta Rally4, amb el qual va debutar a mitjan maig, sobre els humits i relliscosos camins pels quals va discórrer el Rapla Ralli del Campionat d’Estònia. El joveníssim pilot de 14 anys, patrocinat per Black Mount, Setram i RACC Mobility Club ha aprofitat l’experiència que va assimilar sota la pluja durant aquesta primera cita al volant de la seva nova muntura per a demostrar una vegada més, al llarg d’aquest cap de setmana, la progressió constant que està evidenciant en tota mena de circumstàncies.

Les variables condicions meteorològiques que han marcat la tònica del Ral·li de Letònia han reflectit la ràpida adaptació de Gil Membrado al cotxe escola desenvolupat per M-Sport, i, al mateix temps, el potencial que atresora el barceloní en qualsevol classe de terreny. Mostra d’això ha estat l’evolució que ha experimentat el pilot d’Olost durant les sis especials que han conformat el recorregut d’aquesta carrera, la primera on el jove català repeteix participació, amb el canari Rogelio Peñate com a copilot.

Les roderes que s’han format sobre la superfície dels trams, variant considerablement la configuració del terreny en les zones més arenoses del recorregut (i també enfangades, arran de diverses tempestes), no han suposat tampoc cap hàndicap per a Gil Membrado, que ha confirmat la maduresa i seguretat de les quals fa gala a la seva curta edat, quallant una actuació impecable, sense errors, en el transcurs del Rallye de Letònia.

Una prova de caràcter europeu, que s’ha saldat amb un nou podi per al pilot d’Olost entre els competidors del Campionat Júnior de Letònia. El tercer que anota ja en el seu palmarès, al costat de l’equip ASRT, la jove promesa recolzada pel CSD (Consell Superior d’Esports), la RFEDA (Real Federació Espanyola d’Automobilisme) i la FCA (Federació Catalana d’Automobilisme). Sens dubte, un suport fantàstic mancant una setmana perquè Gil Membrado torni a establir un nou rècord de precocitat, en afrontar amb tan sols 14 anys d’edat la seva primera prova del WRC (World Ral·li Championship), el Rallye d’Estònia.

Gil Membrado: “Estic molt content pel resultat, i també per les sensacions que he tingut en un ral·li com el de Liepāja. Ha estat una prova molt dura i molt complicada, els trams eren gairebé tots nous i, a més, el temps ha estat molt canviant des que arribem a Letònia. En aquest sentit, he tingut sort, perquè així he pogut continuar adaptant-me a la conducció en mullat del Ford Festa Rally4, i provar-lo també sobre sec, amb la qual cosa ha estat un cap de setmana de molt d’aprenentatge. És un cotxe molt neutre, que et transmet molta confiança en tota mena de circumstàncies. Em sento molt còmode amb ell. Estic satisfet també per haver pogut comprovar tot el que he evolucionat des que vaig debutar en Liepāja fa un any, en tots els sentits a més, tant en l’àmbit de pilotatge com de manera física o presa de notes. Continuaré treballant de gom a gom aquesta setmana per a preparar al cent per cent el Ral·li d’Estònia, em fa moltíssima il·lusió poder debutar ja en el Mundial!”.


Més informació a: / Más Información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució