Bones sensacions per a Gil Membrado en el seu debut sobre terra amb el Ford Fiesta Rally4

El jove català de catorze anys ha completat satisfactòriament la seva estrena en aquesta superfície amb el vehicle pel qual ha apostat per a continuar la seva formació esportiva. Malgrat la seva inexperiència en els trams estonians, el pilot d’Olost ha completat el Rapla Ralli com a sisè classificat entre els 2RM, arribant a marcar un tercer scratch com a demostració del ritme cada vegada més sòlid i l’evolució que està assimilant des que es va convertir l’any passat en el debutant espanyol més jove al volant d’un cotxe de ral·lis.

 

Balanç positiu per a Gil Membrado al final de la seva primera actuació sobre terra amb el Ford Fiesta Rally4 amb el qual s’estrena aquesta temporada. Després d’haver començat a adaptar-se a la seva nova muntura en les dues proves hivernals on va competir a principi d’any, que van suposar el debut sobre neu per part del jove català, el pilot patrocinat per Black Mount, Setram i RACC Mobility Club ha completat aquest cap de setmana la seva primera experiència al volant del cotxe de l’oval en trams de terra. La superfície on continuarà formant-se pels països bàltics durant la seva segona campanya com a pilot de ral·lis.

Després del parèntesi posterior a la temporada d’hivern, Gil Membrado ha tornat a la competició en el Rapla Ralli d’Estònia, vertebrat per 102 quilòmetres cronometrats, dividits en 12 especials i dues etapes. Una prova amb una longitud i un itinerari idoni perquè el jove osonenc pogués extreure les seves primeres conclusions pilotant sobre terra el Ford Fiesta Rally4.

Les sensacions de Gil Membrado al volant del vehicle construït per M-Sport no podrien haver resultat més satisfactòries des de l’inici. Malgrat ser debutant en els trams estonians, i d’estrenar a més un nou compost de pneumàtics amb el qual mai fins ara havia competit, el pilot d’Olost va assimilar ràpidament al comportament dinàmic del Ford Fiesta Rally4, arribant a marcar el quart millor registre entre els 2RM en el segon tram del Rapla Ralli.

La seva ràpida adaptació tant al cotxe com al terreny, i la progressió que està experimentant també pel que fa a les notes amb el seu copilot, Rogelio Peñate (en ser menor d’edat, Gil no pot conduir encara el cotxe de reconeixements), van aportar la confiança i la motivació adequades al català per a continuar evolucionant l’endemà.

Una vegada més, el pilot de l’equip ASRT va completar el dissabte una actuació impecable, retornant el cotxe intacte a la seva assistència, sense un sol toc. El tercer scratch amb el qual va arrencar la segona etapa, i la sisena posició que va acabar signant entre els vehicles de dues rodes motrius, després d’una dura lluita pel quart lloc, certifiquen clarament el salt qualitatiu que està experimentant Gil Membrado, amb tan sols catorze anys, des dels prolegòmens de la seva segona campanya com a pilot de ral·lis.

Sens dubte, el millor balanç possible per al jove osonenc abans de celebrar en el Rallye Liepajā (2-3 de juliol) de l’ERC (European Rally Championship) el primer aniversari del rècord que va protagonitzar la temporada passada, en convertir-se en el debutant espanyol més jove (amb tretze anys) al volant d’un cotxe de ral·lis.


Gil Membrado: “Estic molt content amb el ‘feeling’ que hem tingut en el nostre primer ral·li pilotant sobre terra el Ford Fiesta Rally4, i també amb tot el que hem après aquest cap de setmana. M’he trobat molt a gust des del principi, és sorprenent la capacitat de tracció que té aquest cotxe i el fàcil que t’ho fa tot. Al mateix temps, em vaig sentint cada vegada més còmode i precís amb les notes, i això s’ha reflectit clarament en el nostre ritme. Estic satisfet, perquè ral·li a ral·li continuem fent passos cap endavant, i aprofitant més i millor l’experiència que estem sumant des que vam debutar l’any passat”.


Més informació a: / Más Información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució