Gil Membrado continua progressant en les proves bàltiques.

Aquesta vegada va ser en la disputa del Ral·li Sarma, prova inicial del campionat de Letònia, on va mostrar un excel·lent ritme.

 

Gil Membrado - Rogelio Peñate (Ford Festa Rally4), van completar amb nota el Sarma Rallijs, prova que es disputa sobre especials completament nevades i que representa el punt de partida per als pilots que segueixen el campionat de Letònia de l’especialitat esmentada.

El ral·li de Sarma era més exigent que el precedent disputat a Estònia. Eren tres especials de 11,83 km 14,45 km i 17,94 km, respectivament, que s’havien de superar en dues ocasions cadascuna.
Membrado-Peñate, van millorar els cronos inicials de les dues primeres especials. L’excepció va ser l’última especial, que va notar de manera evident el pas dels gairebé 100 vehicles inscrits a la prova i l’adherència havia variat de manera substancial respecte a unes hores abans.

Després de la primera experiència en Otepaa (Estònia), l’objectiu del pilot del RACC, i el seu equip, no havia variat gens el plantejament inicial. Es tractava d’aprofitar al màxim els gairebé 100 km, cronometrats de la prova per a continuar millorant en tots els sentits i acostar-se cada vegada als pilots locals més ràpids.
Els plans de Gil Membrado es van complir i van acabar la primera part de la temporada (ral·lis sobre neu) amb excel·lents sensacions. Cal esmentar que en totes dues ocasions Membrado i el seu equip van aprofitar el temps lliure que els va deixar el ral·li per a fer jornades de test sobre especials gelades.

Gil Membrado ens resumia d’aquesta manera l’experiència viscuda en la present edició del Ral·li Sarma:  “El ral·li va ser molt bé, vam ser augmentat el ritme en cada tram cronometrat i en conseqüència millorant en cada especial. El ral·li era molt bonic amb especials molt llargues, a més durant la nit anterior al ral·li les temperatures van baixar molt i la gelada va ser molt forta. Les especials al matí estaven espectaculars el grip (adherència) era molt bo. La veritat és que ho vam passar molt bé”.

Dani Balasch, també ens va comentar algun detall de la cita letona: “Per a mi canvi de les especials entre les dues passades va ser una dificultat important. Al matí tot completament gelat, grip excel·lent, mentre que en la segona passada amb la neu molt tova, les variacions del grip de l’especial eren constants, segons la zona".
A més afegia: "L’evolució respecte a la primera participació de la temporada ha estat molt bona. Per a nosaltres era rellevant continuar aprenent i completar tots els quilòmetres possibles i no sols hem aconseguit aquest objectiu, sinó que, a més. la distància amb els rivals s’ha escurçat. Ara canvi de xip, tocarà ral·lis de terra”.

Amb les especials de terra molt a la vora (principis de maig), és evident que Gil Membrado i el seu equip han saldat la primera part de la temporada d’una manera molt positiva. La progressió del pilot del RACC ha estat constant, i això, sens dubte, és la millor de les notícies.


 

Servei de comunicació.


Més informació a: / Más Información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució