Gil Membrado comença el curs en les pistes nevades d’Estonia

Amb Rogelio Peñate a la seva dreta en l’habitacle del Ford Fiesta Rally4, disputarà el SprintRalli Otepaa Talv.

 

Gil Membrado (14 anys) iniciarà la seva segona temporada d’aprenentatge en el complicat món del motorsport disputant el Campionat de Letonia de Ral·lis (6 proves), a més d’alguna prova més dels certàmens de les veïnes repúbliques bàltiques.
Cal recordar que, les federacions automobilístiques de les esmentades repúbliques són les úniques que permeten treure llicència federativa per a poder competir als menors de setze anys.

El jove pilot del RACC iniciarà aquesta temporada disputant el SprintRalli Otepaa Talv, al volant d’un Ford Fiesta Rally4 preparat per l’equip ASRT i amb Rogelio Peñate a la seva dreta. En la localitat d’Otepaa, Gil també tindrà al seu costat a Dani Balasch, atent sempre a qualsevol eventualitat que pugui sorgir durant la disputa de la prova.

Aquesta temporada el vehicle triat per Gil Membrado i el seu equip és un Ford Fiesta Rally4.
Així doncs, el canvi més significatiu de l’equip respecte a la passada temporada, serà la mecànica que pilotarà Gil Membrado en la seva segona temporada per terres bàltiques. Serà un Ford Fiesta Rally4, que equipa un motor Ford EcoBoost turbo alimentat de 999 cc, que ofereix 200 CV a 6500 RPM, a més de la nova caixa del canvi seqüencial de cinc velocitats Sadev que es pot ajustar en tres rampes diferents.

Continuar progressant, objectiu prioritari de Membrado-Peñate.
Membrado-Peñate ja van demostrar la passada temporada que formen un tàndem sòlid, però que el marge de progressió és ampli. Precisament aquest és el propòsit per al qual treballaran des de les primeres competicions del 2022.

Aquest és el comentari que ens feia Gil sobre aquest tema: L’any passat tot era una novetat i vam haver d’anar coneixent, sobretot, el terreny per on discorrien les curses dels diferents campionats de Letonia i Estònia, sobre la marxa. En aquest aspecte l’experiència de Rogelio i dels membres de l’equip ASRT va resultar molt valuosa. Enguany, el plantejament inicial és continuar fent feina en la mateixa línia, tanmateix afegint l’experiència adquirida en la temporada del debut (2021).

Tinc molt presents les recomanacions que els responsables de la federació letona ens van fer en diverses ocasions. És molt important fer quilòmetres completar carreres, ja tindrem temps de córrer.

Queda clar que, en aquests moments, preval la fiabilitat abans de res.

Per a començar un RalliSprint a Estònia.
En aquesta primera setmana de treball del 2022 en terres bàltiques, Membrado i el seu equip tenen previst completar dues jornades de test (dies 26 i 27) abans de la disputa de la prova inicial del certamen d’Estònia (SprintRalli Otepaa Talv), amb la localitat de Tehvandi com a nucli central del ral·li.

Aquesta prova consta d’un bucle que inclou dos especials de 9,59 km, i 9,90 km, respectivament, que s’haurà de superar en tres ocasions. En total els participants hauran de completar un traçat de 181,80 km, dels quals 57,30 km seran de velocitat.
Cal destacar que el 100% de la superfície sobre la qual es disputa la prova estarà nevada.

La superfícies nevades son conegudes per Membrado.
El pilot d’Olost va completar en les dues últimes temporades excel·lents actuacions en la pista gelada del Circuit Andorra, aconseguint el subcampionat de la categoria reina de les GSeries. Així doncs, pilotar sobre neu no serà una novetat per a ell.
Encara que sobre aquest tema, Gil ens puntualitza: La diferència està que el campionat andorrà es disputa en un circuit al qual has donat moltes voltes i te’l coneixes molt bé. Caldrà veure com són les especials del Ral·li Sprint, en els reconeixements haurem de prestar, potser, més atenció de l’habitual. Sens dubte és una experiència nova i bonica de poder tenir.

Com bé diu Membrado, els reconeixements, que es faran al matí el mateix dia del ral·li, poden resultar decisius, sobretot tenint en compte que els organitzadors no han previst un shakedown oficial.

Els equips podran completar 2 passades per cada especial entre les 8.00 hores i 11.00 hores del dissabte (dia 29). El SprintRalli Otepaa Talv s’iniciarà a les 12.30 hores del mateix dissabte des del podi situat en la seu central del ral·li a Tehvandi.

 

Servei de comunicació


Més informació a: / Más Información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució