Gil Membrado, flamant campió de la Copa d’Espanya de Ral·lis de Terra amb només 16 anys

L’Atleta Red Bull més novell d’aquesta especialitat ja és també el pilot més jove que conquereix un títol nacional, en consagrar-se a la seva primera campanya competint a nivell estatal entre els competidors del Trofeu de 2RM (Dues Rodes Motrius) de la CERT (Copa d’Espanya de Ral·lis de Terra).


El Ral·li Ciutat de Pozoblanco ha marcat un abans i un després aquest cap de setmana a la prematura carrera esportiva de Gil Membrado, que ha culminat de la millor forma possible la seva temporada de debut en territori espanyol, proclamant-se finalment campió del Trofeu de 2RM de la CERT (Copa d’Espanya de Ral·lis de Terra). El primer guardó que inscriu el prometedor pilot osonenc al seu historial incipient al volant d’un cotxe de ral·lis.

El nou Atleta Red Bull d’aquesta especialitat, que va complir 16 anys fa menys d’un mes, esdevé així el pilot més jove del nostre país en conquerir un títol nacional, gràcies a la consistència i regularitat de la qual el català ha fet gala durant la seva primera participació a la categoria més igualada de la CERT (Copa d’Espanya de Ral·lis de Terra).

Gil Membrado ha guanyat el campionat amb dues victòries i dos podis que li han reportat els punts necessaris per alçar-se campió, tot i que una nova avaria mecànica l’hagi obligat a abandonar el Ral·li Ciutat de Pozoblanco, quan estava lluitant també pel liderat de la Beca Junior del Rally Team Spain.

El pilot patrocinat per Setram, RACC Mobility Club, Pirelli i Blendio ha marcat dos ‘scratch’ en aquesta darrera cita entre els competidors del campionat de joves talents que organitza la RFEDA (Real Federació Espanyola d’Automobilisme). Gil Membrado i Manel Muñoz han ocupat definitivament la quarta plaça de la classificació final amb un Ford Fiesta Rally4 assistit per PCR Sport, malgrat els infortunis mecànics que els han impedit mantenir-se als llocs de privilegi de la Beca Junior RTS, on s’hi van instal·lar a principis d’any.

El Ral·li Ciutat de Pozoblanco ha estat el colofó a una gran temporada pel jove osonenc, que ha pogut evolucionar moltíssim en tot tipus de terrenys i circumstàncies, fet que li ha permès fer un salt qualitatiu quant a experiència i velocitat, materialitzant-se amb la consecució del Trofeu de 2RM de la CERT (Copa d’Espanya de Ral·lis de Terra).

Es tracta d’un títol acreditatiu del desenvolupament personal i esportiu que ha pogut experimentar Gil Membrado, propiciat per la iniciativa que va liderar la RFEDA (Reial Federació Espanyola d’Automobilisme) amb vista a aquesta temporada, adaptant el reglament per permetre la incorporació de nous talents com el català, el debutant més jove, amb tan sols 15 anys, al S-CER (Supercampionat d’Espanya de Ral·lis) i la CERT (Copa d’Espanya de Ral·lis de Terra).

Sens dubte, un canvi molt significatiu per a les joves promeses del nostre país, que ha permès a Gil Membrado, després d’haver fet els primers passos a Letònia, començar a formar-se ja en els certàmens més prestigiosos de l’automobilisme nacional, durant la seva segona temporada completa com a pilot de ral·lis.

 

Gil Membrado: “Estic molt satisfet per haver aconseguit guanyar el Trofeu de 2RM de la CERT en el meu primer any corrent a Espanya. Quan vam començar el campionat no era el nostre objectiu però, gràcies a la bona feina que ha dut a terme tot l’equip, al final ho hem aconseguit. Ha estat una temporada increïble per a mi, on he pogut córrer ral·lis molt bonics per tot el país, sumar quilòmetres tant a terra com a asfalt, una superfície que fins ara no coneixia, aprendre moltíssim i gaudir, que també és molt important. Gràcies als meus patrocinadors, al meu copilot, Manel Muñoz, al meu mentor, Dani Balasch, a PCR Sport, i, per descomptat, a la meva família, per donar-me l’oportunitat de poder viure un any tan bonic com aquest”. 



 

Més informació a: / Más Información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució