Gil Membrado guanya el seu primer ral·li amb només 15 anys

Ha dominat el Ral·li de Lleó, destacant-se com el pilot més jove del nostre país en obtenir una victòria absoluta a una prova d’aquesta entitat, pocs dies després de pujar al més alt del podi al Ral·li Esprint de Nueno (Osca).


Gil Membrado s’ha proclamat aquest cap de setmana com el flamant vencedor del Ral·li de Lleó, convertint-se amb només 15 anys en el pilot més jove del nostre país en guanyar una prova d’aquesta categoria. El barceloní ha encadenat així el seu segon triomf consecutiu com a pilot de ral·lis, tant sols dues setmanes després d’haver segellat la primera victòria absoluta de la seva prometedora carrera al Ral·li Esprint de Nueno (Osca) del Campionat d’Aragó.

L’Atleta Red Bull ha estat al Ral·li de Lleó per tal de seguir perfeccionant el seu pilotatge sobre asfalt, el mateix motiu que va motivar també la seva presència a la prova benasquesa. Atès que encara no té permès participar per edat a les cites del Campionat de Catalunya, Gil Membrado ha aprofitat la tercera prova del certamen castellanolleonès, on han validat automàticament la seva inscripció, per tal de seguir sumant experiència sobre aquesta superfície.

El pilot patrocinat per Setram, RACC Mobility Club, Pirelli i Blendio ha pogut gaudir dels ràpids i sinuosos trams on ha competit per primera vegada aquest cap de setmana, amb una meteorologia variable que ha accentuat per moments la duresa i dificultat del recorregut.

Gil Membrado ha tornat a quallar una actuació impecable des del principi fins al final amb el seu Ford Fiesta Rally4, gestionat per PCR Sport, constatant de nou i al llarg de les vuit especials del rutòmetre, la corba d’aprenentatge tant espectacular que està demostrant sobre asfalt, superfície on era un neòfit a principis d’any.

El joveníssim pilot català ha encapçalat la classificació des del segon tram, sumant a partir d’aquest punt un avantatge creixent, que ha traslluït la rapidesa i naturalitat amb les que el pilot olostenc ha estat capaç de fer-se a les exigents carreteres per les que discorre el Ral·li de Lleó.

El mateix escenari on Gil Membrado i Manel Muñoz competiran de nou aquest cap de setmana, amb motiu del Ral·li Regne de Lleó de la CERT (Copa d’Espanya de Ral·lis de Terra), també per tal que l’osonenc, acostumat fins ara a les rapidíssimes pistes que caracteritzen els ral·lis bàltics, pugui seguir evolucionant com a pilot de terra a tot tipus de traçats.


Gil Membrado: “Els trams de Lleó m’han semblat molt macos, he gaudit molt competint en aquest ral·li per primera vegada, i crec que ens hem adaptat força bé. Ha estat una prova important per a seguir evolucionant, fet que ens ha permès rodar i agafar experiència en aquest tipus d’asfalt i amb unes condicions una mica canviants. Estic content pel resultat i per tot el que he après aquest cap de setmana”.

 

Més informació a: / Más Información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució