Gil Membrado aconsegueix la seva primera victòria sobre asfalt a Ripoll

Espectacular actuació per part de l’Atleta Red Bull més jove d’aquesta especialitat, vencedor indiscutible de la categoria 2RM (Dues Rodes Motrius) i cinquè classificat en la general de la segona prova puntuable per al Campionat de Catalunya de Rallis, el Ral·li de La Llana Ripollès. El pilot d’Olost ha confirmat així l’evolució cada vegada més notòria que està experimentant sobre aquesta superfície, en la qual va partir totalment de zero a principi de temporada.

 

Grans sensacions les que ha experimentat Gil Membrado aquest cap de setmana, competint per primera vegada molt prop de la seva localitat pels trams del Ral·li de La Llana Ripollès, la segona cita del Campionat de Catalunya de Rallis, en la qual el joveníssim pilot barceloní, de tan sols 15 anys, ha donat la campanada al volant del seu Ford Fiesta Rally4, assistit per PCR Sport.

A penes dos mesos després d’haver-se estrenat sobre asfalt en el Ral·li Lloret de Mar, on va efectuar també el debut més precoç en l’àmbit nacional, el pilot patrocinat per Setram, RACC Mobility Club, Pirelli i Blendio s’ha mostrat ja capaç de guanyar la seva categoria en una superfície que fins a principis de febrer desconeixia per complet.

El treball incessant que han dut a terme des de llavors el pilot d’Olost, el seu mentor, Dani Balasch, i el seu nou copilot, Manel Muñoz, ha tornat a reflectir-se en la prova gironina, on, a més de vèncer folgadament entre els 2RM (Dues Rodes Motrius), Gil Membrado ha pujat fins a la cinquena plaça de la general, per davant de vehicles de tracció integral. Un resultat espectacular, que certifica la progressió meteòrica de la qual està sent protagonista el català des de les seves primeres actuacions sobre asfalt.

Les adverses condicions meteorològiques que han determinat els compassos finals de la 24a edició del Ral·li de La Llana Ripollès també han valorat la capacitat d’adaptació cada vegada major que està adquirint aquesta temporada el tercer classificat de la Beca Júnior RTS. Encara que ha sortit amb pneumàtics de sec a l’última secció, que s’ha acabat disputant sobre un asfalt completament humit i lliscant, i una visibilitat molt reduïda, Gil Membrado ha estat capaç de superar-se davant l’adversitat, marcant dos cinquens escratx amb els quals ha consolidat definitivament el seu primer triomf sobre asfalt en la categoria 2RM (Dues Rodes Motrius) i el cinquè lloc de la classificació final.

Un balanç immillorable per al nou Atleta Red Bull d’aquesta especialitat en la seva segona participació a manera de test dins del Campionat de Catalunya de Rallis.


Gil Membrado: “Ral·li difícil, amb fortes pluges al final que han fet que els últims trams fossin tot un repte, però en el qual he gaudit moltíssim corrent per primera vegada tan prop de casa. A més, com les circumstàncies han anat canviant tant, hem pogut provar-nos i agafar experiència en diferents tipus de condicions, la qual cosa ens vindrà molt bé per a pròxims rallis, estic segur”.


Més informació a: / Más Información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució