Gil Membrado sorprèn en el seu primer ral·li d’asfalt.

Espectacular adaptació a aquesta nova superfície la que ha experimentat el jove català. A més de convertir-se en el debutant més jove a escala nacional, amb només quinze anys, el pilot de RedBull ha superat les expectatives en la seva primera participació dins de les nostres fronteres, classificant-se vuitè de la general amb el seu Ford Festa Rally4 al final d’unes de les especials més tècniques i exigents del Ral·li Lloret de Mar.

 

Gil Membrado ha quallat aquest cap de setmana una prometedora estrena sobre asfalt en el Ral·li Lloret de Mar, una prova de caràcter autonòmic, composta per més de cent cinquanta d’inscrits, on ha tingut lloc la primera actuació a nivell nacional del pilot català, el debutant espanyol més jove tant fos com dins de les nostres fronteres (amb 13 i 15 anys, respectivament).

Els emblemàtics trams de Girona, pels quals discorria inicialment la cita mundialista del WRC (World Ral·li Championship), han emmarcat el debut sobre asfalt de Gil Membrado, que ha donat la sorpresa res més debutar en aquesta superfície, completament desconeguda per a ell.

El pilot patrocinat per Setram i RACC Mobility Club ha experimentat una ràpida adaptació a les condicions ambientals, a l’estil de copilotaje de Carlos del Barrio, el navegant que l’ha acompanyat aquest cap de setmana, i als compostos de Pirelli amb els quals ha competit per primera vegada en el Ral·li Lloret de Mar, on s’ha estrenat al mateix temps com a Atleta RedBull.

Malgrat totes les novetats tan significatives que ha hagut d’assimilar, Gil Membrado ha certificat una vegada més la maduresa esportiva que atresora a la seva curta edat, protagonitzant una actuació impecable al volant del seu Ford Fiesta Rally4, amb el qual ha demostrat una consistència i un ritme de competició cada vegada majors.

Les circumstàncies tan complicades que, a causa de la meteorologia d’aquests últims dies, han condicionat la disputa d’algunes especials, no han acovardit al pilot de PCR Sport, l’evolució del qual al llarg del Ral·li Lloret de Mar ha estat tan notable que, en la segona passada pel mític tram de Collsaplana, el més humit i lliscant de tot el rutómetre, Gil Membrado ha estat capaç d’adjudicar-se la vuitena plaça de la classificació general, per davant de diversos vehicles Rally2, amb major potència i tracció integral.

Sens dubte, la confirmació definitiva del natural que està resultant l’adaptació de Gil Membrado a l’asfalt, una superfície on no havia tingut l’oportunitat de competir fins ara, en la qual, amb tan sols quinze anys, el pilot d’Olost ha constatat des del principi les seves grans qualitats per a ser competitiu en tota mena de terrenys i circumstàncies.

Amb l’objectiu de continuar agafant ritme per al seu debut en el S-CER (Supercampeonato d’Espanya de Ral·lis) en el Ral·li Sierra Morena, Gil Membrado tornarà a competir sobre asfalt dins de dues setmanes amb el seu Ford Fiesta Rally4 en una altra prova de caràcter autonòmic: el Rally de Zaragoza.

Gil  Membrado: “Hem acabat el nostre primer ral·li d’asfalt amb molt bones sensacions. Ha estat una prova tècnica i complicada, però molt bonica, de gairebé 180 quilòmetres cronometrats i amb trams espectaculars. He gaudit moltíssim i estic molt content d’haver pogut complir un altre somni, que era córrer a casa”.


Més informació a: / Más Información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució