Gil Membrado compleix el seu objectiu en el SprintRalli Otepaa Talv (Estonia)

Completa els gairebé 60 km, contra el crono, a un ritme que va anar millorant a mesura que va avançar la prova.

 

Gil Membrado - Rogelio Peñate (Ford Festa Rally4), van afrontar la primera prova de la temporada amb confiança, però conscients que continua sent un període d’aprenentatge en el qual el més important és acumular tota l’experiència per a un futur en el qual estar entre els més ràpids sigui l’objectiu prioritari.

A més en el SprintRalli Otepaa Talv, prova inicial de Campionat d’Estònia de l’especialitat, el pilot del RACC debutava al volant d’un Ford Fiesta Rally4 i en especials completament nevades en les quals mantenir el cotxe en la pista no era tasca fàcil, sobretot, si el ritme no era l’adequat.

Amb aquestes premisses, Membrado-Peñate van iniciar el ral·li a l’expectativa i sense deixar-se influenciar pels cronos dels seus rivals directes que, com era previsible, els superarien en estar acostumats a pilotar sobre neu.
En la primera passada per les dues especials, 9,59 km i 9,90 km, respectivament, Gil es veia superat per l’equip més ràpid de la seva categoria (EMV4) en 23”, diferència que es va ampliar a 50” en la segona passada per les mateixes especials. L’últim pas per les esmentades cronometrades es va realitzar de nit i en aquestes circumstàncies les diferències es van ampliar.

La lectura positiva d’aquesta primera participació en terres d’Estònia és, sense dubte, que Membrado va millorar en 30” aproximadament els cronos del primer pas, si els comparem amb els de la segona passada, el seu comentari al final era: Potser hem sortit massa conservadors, el marge de millora ha estat molt gran. De tota manera penso que l’estratègia era la correcta tenint en compte que l’objectiu era sobretot acabar el ral·li.

A més afegia, en declaracions a final de ral·li en perfecte anglès: “Very happy, the stages are very good. Snow is nice to drive in, we’re very happy!”.
No hi ha dubte, li agrada pilotar sobre neu, en la seva opinió, és divertida.

Per la seva part Dani Balasch, una vegada acabada la prova ens feia les següents reflexions: “Pensem que era important no començar massa ràpid, la neu és traïdora i et pots quedar enganxat en la mínima distracció. És a dir que per a aprofitar al màxim el llarg desplaçament fins a Estònia era aconsellable sacrificar alguns segons en el crono. Penso que tot ha sortit com teníem planejat i ara toca continuar treballant per a afrontar la següent cursa dins d’un mes aproximadament”.

En concret, serà a mig febrer en el Rallijs Sarma a Letònia.

 

Servei de comunicació.



Més informació a: / Más Información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució