Gil Membrado campió de l’Europeu FIA Cross Car Academy Trophy 2021.

En un escenari mític en el món del motor, circuit de Nurburgring, el pilot de la RFEDA va fer bona l’avantatge acumulat durant la temporada.

 

Gil Membrado i el seu equip van viatjar a Nurburgring a disputar el cinquè i últim meeting de l’Europeu FIA Cross Car Academy Trophy 2021, amb un avantatge considerable, 14 punts, però no definitiu. És a dir, tocava lluitar fins al final per a aconseguir l’objectiu.

Durant els dies previs al meeting final, la preparació teòrica va ser exhaustiva, intentant no deixar res a l’atzar. Una vegada en el circuit de Nurburgring, va caldre improvisar algun detall, però l’execució va ser impecable.
La desena posició final va ser més que suficient perquè Gil Membrado pogués incloure el seu primer campionat a escala europea en el seu incipient palmarès esportiu.

Membrado va sortir a la pista amb la lliçó ben apresa.
El meeting es va iniciar amb alguna de les zones del circuit alemany amb neu, però amb bones sensacions per a Gil. En el warm-up inicial, és a dir la primera presa de contacte amb la pista, va aconseguir el millor crono (46”013) i el que era més important, va poder comprovar in-situ que la seva mecànica funcionava a la perfecció.
 
En les sèries d’entrenaments cronometrats, va ser el pilot noruec, Karl Peter Nordstrand, el que va marcar el ritme, però sempre amb el pilot del RACC just darrere. El pilot francès Etant Pepujol, el rival directe al títol, quedada més endarrerit respecte Membrado.
Així doncs, el guió preparat pel box del líder provisional del certamen, s’estava complint al peu de la lletra.  
 
A les sèries qualificatives res va canviar i l’esmentat guió va seguir amb vigència fins al final d’aquestes sèries. Gil Membrado era matemàticament campió de la FIA Cross Car Academy Trophy 2021, per un punt de diferència.
 
La persona de confiança de Gil, Dani Balasch, ens cap a aquest comentari: Necessitàvem recuperar un punt respecte al pilot francès en les qualificatives i n’hem aconseguit dos. Ara hem d’evitar  una situació d’exclusió del meeting, per a poder afirmar al 100% que som campions.

La final. Gil Membrado confirma el títol.
L’objectiu estava aconseguit i, per tant, no tenia sentit prendre cap mena de risc en la final de Nurburgring. El pilot va prendre la sortida sense cap intenció d’estar amb els més ràpids sinó més aviat tot el contrari, però en la tercera volta, en la sortida d’una corba de dretes cega, es va trobar amb un rival que havia impactat contra la tanca i no va poder evitar el toc.

Per aquest motiu va ser desqualificat, encara que com bé ens comentava Dani: No va tenir una incidència directa en la classificació del campionat. Vam mantenir els punts del meeting per al campionat, no hi havia dubte el títol de campió era pel Gil.

La satisfacció era la nota predominant en el box del pilot del RACC, que ens feia aquest comentari: L’avantatge que teníem era important, no obstant això, en aquest món fins que no has creuat per última vegada la línia d’arribada no pots assegurar que has aconseguit el triomf, en aquest cas el títol de campió de la FIA Cross Car Academy Trophy 2021, que era el nostre objectiu. Estic molt content.

Continuava comentant: Vam plantejar un meeting en el qual, per una vegada, prendre riscos quedava descartat. Crec que en alguna de les sèries podria haver intentat avançar però ... Ho vaig descartar ràpidament. Al final hem aconseguit el que perseguíem, no ha estat fàcil, la temporada ha estat molt competida encara que a vegades no ho hagi semblat.


Classificació del meeting de Nurburgring (DEU).
1. Karl Peder NORDSTRAND (NOR) 35 puntos, 2. Stanislav Brousek (CZE), 31 p, 3. Nathan OTTINK (NLD) 27 p.

Després dels cinc meetings, la classificació provisional del trofeu ha quedat de la següent manera:
1. Gil MEMBRADO (LVA) 142 punts, 2. Etan PEPUJOL (FRA) 133 p., 3. Karl Peder NORDSTRAND (NOR) 119 p., 4. Nathan OTTINK (NLD) , 111 p., 5. Viktor VRANCKX (BEL) , 107 p,

 

Servei de comunicació.


Més informació a: / Más Información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució