Victória molt treballada de Membrado a l’Europeu FIA Cross Car Academy Trophy 2021.

El tercer triomf de la temporada (3 de 4 possibles) arriba al meeting de Mollerussa, escenari on el pilot becat per la RFEDA exercia de pilot local.

 

La primera edició del FIA Cross Car Academy Trophy esta en la seva recta final i els participants en els respectius meetings s’esforcen per millorar la seva posició en la classificació provisional del trofeu.

Gil Membrado després d’aconseguir el seu tercer triomf en una pista que coneix bé, la de l’Escuderia Mollerussa, es troba en una excel·lent posició perquè el primer trofeu FIA que ha disputat passi a formar part del seu palmarès esportiu amb un immillorable resultat.
El pilot d’Olost encapçala la provisional amb 14 punts d’avantatge sobre el seu immediat perseguidor, el pilot francès Etan Pepujol, i a Alemanya, última cita del campionat hi haurà 35 punts en joc. El tercer classificat, el pilot belga Victor Vranckx, té un desavantatge de 34 punts respecte a Gil, per la qual cosa les seves possibilitats passen per una carambola de resultats espectacular.
 
Era important guanyar al meeting de casa i Gil es va mostrar molt segur.
Després que el meeting disputat en terres italianes no tingués els resultats esperats degut al toc d’un rival, era indispensable reprendre el rumb per a seguir en el podi i acumular la màxima puntuació en la provisional del certamen.
A Mollerussa, les sèries d’entrenaments cronometrats es van iniciar amb bon feeling. Karl Peter Nordstrand va ser el més ràpid amb un crono de 47”543, però Membrado no es va deixar sorprendre, va ser el més ràpid a la seva serie i es va classificar just darrere a només 7 dècimes, del pilot noreuc en la classificació conjunta.
D’aquesta manera el pilot del RACC s’assegurava sortir en la primera línia de la graella de sortida en les classificatòries.
 
En aquestes sèries qualificatives i amb els primers punts en joc, l’actuació de Membrado no va donar opció als seus rivals. Va ser el més ràpid en la segona i tercera sèrie i d’aquesta manera va acumular els primers 10 punts, a més de sortir des de la pole-position, en la final.

Al box de Membrado, nervis i emoció esperant el desenllaç de les últimes voltes de la cita de Mollerussa. Asi ho comentava Dani Balasch: Teníem molt a prop aconseguir un ple de puntuació, però l’experiència ja ens ha ensenyat que en una sortida en grup qualsevol cosa és possible. Confiem plenament en Gil i segur que sabrà superar l’obstacle de la millor manera possible.

La final: Dani va encertar de ple i el triomf no es va escapar.
A Mollerussa, Gil va fer una excel·lent sortida. Es va situar al capdavant del grup i els seus rivals no van poder fer res per atrapar-lo. En aquest cas, va ser una victória clara de principi a fi.

Així doncs, el triomf, en aquests moments molt necessari per a dissipar qualsevol dubte, era una realitat i a partir d’aquest instant caldrà pensar en l’últim meeting de l’any, segons Dani: Amb el pas de les competicions el nivell ha crescut molt entre els participants del Car Cross Academy. Hem guanyat, però en aquest tercer triomf de l’any les diferències han estat més ajustades i en aquestes condicions qualsevol error pot tenir conseqüències molt complicades de recuperar.
La realitat és que tot ha sortit com desitjàvem i ara prepararem amb la intensitat de sempre l’últim meeting que disputarem a Alemanya a finals de novembre.


Classificació del meeting de Mollerussa (SPA).
1. Gil MEMBRADO  (LAT) 35 punts, 2. Nathan OTTINK (NLD), 27 p, 3. Samuel DREWS (DEU) 22 p.

Després de quatre meetings, la classificació provisional del trofeu queda de la següent manera:
1. Gil MEMBRADO (LAT) 123 punts, 2. Etan PEPUJOL (FRA) 109 p., 3. Viktor VRANCKX (BEL) 89 p., 4. Karl Peder NORDSTRAND (NOR), 84 p., 5. Nathan OTTINK (NLD), 84 p,



Servei de comunicació.


Més informació a: / Más Información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució