Gil Membrado tanca la temporada 2021 a Letonia amb una altra excel·lent actuació al Ral·li Aukstaiti

Superar la totalitat de les especials sense contratemps, l’objetiu que el pilot del RACC ha complert al 100%.

 

Amb la disputa del Ral·li Aukstaitija, Gil Membrado - Rogeio Peñate (Peugeot 208 R2) i el seu equip van posar punt final a la seva primera temporada de competició a Letònia. La valoració d’aquesta decisió no pot ser més positiva, han completat els tres ral·lis disputats, el primer vàlid per a l’ERC, fent bona la consigna dels federatius bàltics (Aprendre i seguretat per damunt de tot).

Per a acabar un ral·li amb un grau alt de dificultat.
La carrera d’Aukstaitija tenia un total de 128,28 km cronometrats, dels quals 91,90 km es van disputar en una exigent segona etapa.
La prova va estar marcada per un traçat per zones molt estretes i alguns paranys que podien tenir conseqüències negatives per a la integritat de les mecàniques.

El tàndem Membrado-Peñate va completar la prova en una meritòria tercera posició de la categoria LRC4 i també en la tercera posició de la categoria Júnior. Com s’ha repetit en diverses ocasions per part de l’equip Membrado: És evident que en les competicions la ment tendeix a pensar en la classificació i en quin lloc hem quedat. Per a nosaltres enguany la mentalitat ha estat una mica diferent. Estem en un país en el qual ajuden als pilots joves, la prova és que amb 13 anys ja poden tenir llicència, però també li donen, potser, major importància a la formació del pilot.

Objectiu complert per a la temporada del debut en els ral·lis.
Ens comenta Dani Balasch que: Amb Gil els federatius bàltics ens han permès saltar-nos diversos passos pels quals habitualment obliguen a passar als més joves. Des del test que li van fer abans de la prova vàlida per a l’ERC, van valorar de manera molt positiva que no arrisqués per a aconseguir un crono millor. Com diuen ells per a córrer ja hi haurà temps.
A més Dani afegia: Fent un resum de la temporada, cal destacar que Gil ha acabat els tres ral·lis en els quals ha participat superant els 400 km d’especials cronometrades. Això en la seva temporada inicial en la qual a més no ha tingut cap toc digne d’esment.
A aquests 400 km, cal afegir les jornades de test que normalment hem fet coincidir amb els dies previs a la disputa dels ral·lis. Una temporada molt positiva de la qual els dirigents esportius de Letònia han pres bona nota.
 
S’ha acabat la temporada del debut, no obstant això l’equip de Gil Membrado ja està treballant pensant en el 2022: La idea és continuar competint a Letònia, per l’edat segueix sense poder competir en altres països. Fer el campionat nacional, són 8 proves, és l’objectiu.

La FIA Car Cross Academy Trophy últim repte del 2021.
Malgrat tot Gil Membrado encara té dues cites importants abans de finalitzar la temporada de manera definitiva. Es tracta dels últims meetings (Mollerussa i Alemanya) del trofeu de Car Cross, creat per la FIA per a pilots entre 13 i 16 anys, i del qual en aquests moments Gil Membrado és el líder de la classificació provisional.

 

 

Servei de comunicació


Més informació a: / Más Información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució