Gil Membrado segueix líder de l’Europeu FIA Cross Car Academy Trophy 2021.

En Maggiora (Itàlia), la bona actuació de Gil Membrado només es va veure recompensada amb la setena posició al final del meeting. L’actuació del jove pilot d’Olost del Lluçanes, en la tercera cita del FIA Cross Car Academy Trophy 2021, va estar marcada per un incident que va tenir lloc en la final del meeting. En una sortida “falsa”, un toc d’un dels rivals en la part posterior del kart cross de Membrado el va deixar sense una de les rodes posteriors.

La reacció immediata de Membrado, al comentar l’estat de la seva mecànica a la direcció de carrera va fer possible que es pogués reparar el kart cross i pogués disputar la final en la qual, per cert, la sort li va donar l’esquena des de l’inici.    

El meeting es va iniciar amb bones sensacions per al pilot becat per la RFEDA.
En el warm-up inicial del meeting, Gil va seguir en la línia exhibida en passats meetings i va parar el crono en 48”534, el millor de tots els participants. Malgrat tot ja es va poder intuir que la lluita seria molt forta, hi havia fins a cinc pilots separats per dècimes.

Després de les dues sèries d’entrenaments cronometrats, el pilot del RACC es trobava entre el grup dels més ràpids. Va aconseguir millorar el seu crono (47”782). Va ser el més ràpid de les seves sèries, però la pista, aquesta vegada més lenta que en les sèries que van competir els rivals, no el va ajudar a baixar el crono.
El pilot belga Kobe Pauwels va ser el més ràpid (46”464) i l’únic a baixar dels 47”.
Amb tot, quedava molt meeting per disputar i de moment encara no s’havia atorgat cap punt que tingués repercussió directa a la provisional del campionat.
 
En les sèries qualificatives l’actuació de Membrado va tornar a ser molt regular, sempre entre els millors i lluitant cada posició. En la classificació, una vegada disputades les tres manegues i descomptat el pitjor resultat de cada pilot, es va situar en un meritori quart lloc. Va guanyar la primera sèrie, va ser segon en l’última i es va descartar el quart lloc de la segona sèrie.

Fins a aquest moment tot s’havia desenvolupat amb normalitat per al pilot d’Olost, així s’expressava abans d’iniciar la final: Crec que estem fent un bon meeting, tenim un ritme competitiu que ens permet estar a l’altura dels millors rivals que, com no podia ser d’una altra manera, estan progressant molt. La lluita en la pista és cada vegada més igualada, això ajuda a motivar-se més i continuar treballant per a millorar.

La final. En aquesta ocasió, la progressió no va tenir continuïtat.
L’incident esmentat va marcar la primera part de la sèrie decisiva i en la continuació la situació no va anar molt millor. Un toc amb un rival a l’inici de la primera volta de la final definitiva el va desplaçar al final de la graella de participants.
De totes maneres va poder mantenir-se en carrera, encara va tenir el coratge suficient de superar a cinc rivals i acabar aquesta final en la setena plaça i salvar uns punts (21) que poden ser decisius al final de la temporada.

Una vegada finalitzat el meeting, el pilot becat per la RFEDA lamentava el final tan mogut que havia tingut, però es quedava amb la part positiva del cap de setmana: És evident que no és el resultat que volíem, però en les carreres a vegades les coses no surten com desitges, seguim líders encara que per la mínima. Sobretot vull agrair l’atenció que ha tingut la direcció de carrera d’atendre la nostra demanda després de l’incident en la primera sortida de la final, retardant la carrera i donant temps als tècnics de LifeLive perquè reparessin el kart Cross, sens dubte gran feina la seva.

Classificació del meeting de Maggiora (ITA).
1. Karl Peder NORDSTRAND (NOR) 35 punts, 2. Victor VRANCKX (BEL) 31 p., 3. Boben PAWELS (BEL) 25 p., ... 7. Gil MEMBRADO  (LAT) 21 p.

Després de tres meetings, la classificació provisional del trofeu està de la següent manera:
1. Gil MEMBRADO (LAT) 88 punts, 2. Etan PEPUJOL (FRA) 87 p., 3. Viktor VRANCKX (BEL) 67 p., 4. Karl Peder NORDSTRAND (NOR), 65 p., 5. Nathan OTTINK (NLD), 57 p,

Una vegada acabat el meeting italià de l’europeu FIA Cross Car Academy Trophy, Gil Membrado i el seu equip van posar rumb a Lituània, en concret a la regió Zarasai, escenari a on es disputarà el Ral·li Aukštaitija, vàlid per al certamen de la república bàltica esmentada.

 

Servei de comunicació.


Més informació a: / Más Información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució