Membrado contínua traient “excel·lents notes” en el seu aprenentatge per les repúbliques bàltiques.

El pilot del RACC (13 anys) entre els millors de la categoria júnior, en el 19 Rally LounaEesti (Estònia).

 

Gil Membrado-Rogelio Peñate (Peugeot 208 R2), van debutar en la República d’Estònia, protagonitzant una gran actuació en el 19 Ral·li LounaEesti, prova vàlida per al certamen de l’especialitat tant de l’esmentada Estònia com de Letònia.
El pilot del RACC va completar el ral·li en la cinquena plaça (primer amb un vehicle R2) de la categoria júnior, plantant cara als pilots locals que, en bona lògica, coneixen molt millor els escenaris per on va transcorre una prova que té el seu nucli central en la localitat de Voru.

Amb aquesta actuació en la prova d’Estònia en la qual va seguir al peu de la lletra la consigna dels federatius bàltics (Aprendre i seguretat abans de res), Gil va respondre amb fets a la confiança de les persones que, després de fer el test per a poder competir, van creure que era oportú atorgar-li la llicència per a competir en ral·lis vàlids per al certamen letó, encara que se celebressin fora d’aquesta república.

Recuperar sensacions el principal objectiu.
Després gairebé dos mesos sense situar-se al volant del Peugeot 208, el test programat abans d’iniciar el LounaEesti, a Estònia, era poc menys que imprescindible. Recuperar el feeling amb el copi (Peñate) i amb l’equip que tindria en l’assistència (ASRT) de la prova, eren dos factors de gran transcendència per a iniciar el ral·li en les millors condicions.

A partir d’aquest instant, el crono posaria a tots en el lloc que li correspon. Gil es mostrava amb confiança abans del seu debut a Estònia: Estic convençut que hem fet una bona feina aquests dies preparant aquest ral·li d’Estònia. Així doncs, només queda demostrar-ho en les pistes de terra que en els reconeixements m’han semblat molt boniques, molt ràpides però en perfecte estat. Veurem com sali tot en la prova.

Etapa1. 14,47 km, de velocitat repartits en quatre especials (tres diferents).
En aquesta primera jornada de competició, cal destacar que es va disputar, en dues ocasions, pels carrers de la localitat de Voru (d’1,58 km). Van ser els únics d’asfalt en els quals van competir Membrado-Peñate durant el cap de setmana.
Des de l’especial espectacle inicial, el pilot del RACC es va classificar en la cinquena plaça de la categoria EMV4 (primer entre els vehicles R2). Gil, fent gala d’una gran regularitat, va mantenir aquesta posició fins al final del ral·li.
La pluja no va voler perdre’s la segona part d’aquesta etapa inicial i va acompanyar als participants durant la disputa de les tres últimes especials del dia.

Etapa2. 69,86 km, de velocitat repartits en sis especials (tres diferents).
En la jornada del diumenge (dia 28), Membrado-Peñate van mantenir la mateixa línia d’efectivitat davant un escenari més complicat. Destacar que les tres especials disputades, dues vegades cadascuna, superaven els 10 km. Al matí les van córrer plovent mentre que a la tarda va sortir el sol.

Una vegada el Peugeot 208 al parc tancat final, un Gil molt satisfet ens feia el següent comentari: Molt contents perquè hem complert amb l’OBJECTIU MARCAT d’inici. És a dir, quants més quilòmetres fets pilotant el Peugeot molt millor, evidenment sense prendre riscos innecessaris. Tot ha funcionat de manera impecable, ho hem passat molt bé, tant Rogelio com jo, i a l’assistència el suport de l’equip ASRT ha estat immillorable.

Només amb finalitzar el ral·li, a més de ser un bon aprenentatge per a mi, també complim amb les recomanacions que ens fan sempre els responsables de la Federació de Letònia, sóc el més jove de la llista d’inscrits i posen l’accent principalment que el principal en aquests moments és aprendre.

En concret, el president de l’esmentada Federació, va estar en tot moment pendent de nosaltres. Als parcs d’assistència, ens va venir a veure a tots, em demanava les meves impressions respecte al ral·li. Volia estar informat de tot.

Amb aquest excel·lent resultat, Gil Membrado i el seu equip tanquen amb èxit deu dies de màxima activitat, European FIA Cas Cross Academy el passat cap de setmana en Prerov i aquesta setmana amb els tests previs i la disputa del Louna Eesti Ralli (Estònia).
En tots dos certàmens l’objectiu s’ha complert amb escreix, de tota manera Gil Membrado ja està pensant en el futur pròxim en què segons la seva opinió: Cal continuar treballant amb la mateixa intensitat per a mantenir, si es pot millorar, el nivell exhibit en aquestes primeres competicions de la temporada.

 

Servei de comunicació


Més informació a: / Más Información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució