Victoria de Gil Membrado a l’autocross de Prerov (CZE).

El pilot del RACC deixa la República Txeca, més líder de l’Europeu FIA Cross Car Academy Trophy 2021

 

Gil Membrado (Olost del Lluçanes, 25-10-2007) va aconseguir decantar a favor seu l’espectacular lluita que sobre la pista de Prerov, entre diversos pilots que van disputar el segon meeting del FIA Cross Academy Trophy 2021.

Així doncs, Membrado va repetir en el més alt del podi, en aquesta ocasió acompanyat per Etan Pepujol (FRA) a la seva dreta i el pilot local Stanislav Brousek en el tercer calaix del podi.
La graella va estar formada per 12 pilots, aquesta vegada de vuit nacionalitats diferents, als comandaments dels vehicles que té disponibles (12) l’estructura de la família Neuville.

Un escenari que combinava zones tècniques amb corbes molt ràpides i un salt espectacular.
En el warm-up inicial del meeting, Gil va tenir el seu primer contacte amb la pista txeca, marcada per unes característiques molt particulars. En aquestes primeres tornades ja va estar entre els més ràpids de la graella amb un millor crono de 45”557.

La progressió, com era d’esperar, es va iniciar en els entrenaments cronometrats en els quals a més de millorar posicions en la classificació de la tanda anterior, va rebaixar considerablement el temps de la seva volta ràpida (43”120).
A ressaltar, després de la disputa d’aquesta primera manga, la gran igualtat que hi havia entre diversos dels pilots participants (fins a 7 pilots separats per 1”). Sens dubte, el temps perdut en qualsevol distracció en les mànegues seria complicat de recuperar.

En les sèries qualificatives va seguir la mateixa línia, encara que en aquest cas sortir a competir amb la pista més o menys mullada sempre té conseqüències. De les tres mànigues disputades a Membrado se li van tenir en compte en aquesta classificació intermèdia les dues primeres, les millors quant a posició (2a plaça en totes dues). En la tercera, el toc d’un rival a l’inici, amb virolla inclosa, el va obligar a fer una gran remuntada acabant en el 3r lloc. En la classificació esmentada (sèries qualificatives) va ocupar la 4a plaça, per tant aquesta seria la posició que ocuparia en la graella de la final.

Abans de competir en la final, Membrado ens comentava amb aquestes paraules com havia estat la seva participació a Prerov fins a aquest instant: En la primera manga de entrenaments vam sortir amb la pista regada, en la següent ho havíem de fer amb la pista seca. Això no es va complir, abans de la segona sèrie la pista no es va assecar, la qual cosa va provocar que ningú pogués rebaixar el seu crono.
Aquest detall va tenir conseqüències negatives per a nosaltres, en les classificatòries vam haver de sortir des de la segona posició. Amb tot en la primera ens situem ràpidament líders, però al final de la primera volta en pilot noruec, que posteriorment va ser el vencedor, ens va avançar en un lloc inesperat.

En la final, Membrado va mantenir la seva habitual sang freda i no va fallar.
En aquesta final el pilot del RACC va demostrar, una vegada més, que controla la tensió en els moments difícils de manera increïble per a la seva edat (13 anys), completant una excel·lent final. En passar per la línia de meta després de la primera volta ja era líder i a partir d’aquest instant es va anar distanciant gradualment dels seus rivals, fins a creuar la sota la bandera quadriculada en una primera posició, que a més, li va donar el triomf en el segon meeting del European FIA Cross Academy Trophy 2021.

Una vegada finalitzada la final, el pilot de la RFEDA ens va comentar el desenllaç de la final d’aquesta manera: Sortint des de darrere (4a plaça) era molt important millorar posicions des de l’inici per a no entrar en les lluites típiques de les primeres voltes i així evitar que algun rival s’escapés. Tot va sortir bé i abans de finalitzar la primera volta vaig veure la possibilitat de situar-me primer i no ho vaig dubtar. A més afegia: Estem molt contents amb aquests dos triomfs i d’estar al capdavant d’aquest certamen, però no ens podem relaxar, els rivals van molt de pressa i nosaltres hem de continuar treballant per a continuar millorant i que no ens sorprenguin.

Després de disputats els dos meetings inicials, la classificació provisional del trofeu està de la següent manera:
1. Gil Membrado (SPA) 67 punts, 2. Etan Pepujol (FRA) 61 p., 3. Pol Duran (SPA) 43 p., 4. Stanislav Brousek (CZE), 39 p., 5. Nathan Ottink (NLD), 38 p,

Sense temps per a relaxar-se, Gil i el seu equip deixen la Repúlblica Checa per a dirigir-se a Estònia, on aquesta mateixa setmana tindrà dues jornades de test amb el Peugeot 208 (R2), amb Rogelio Peñate a la seva dreta, i durant el cap de setmana (dies 28 i 29) disputarà el Ral·li Louna-Eesti vàlid per al campionat de l’esmentada república bàltica.

 

 

Servei de comunicació.


Més informació a: / Más Información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució