Debut amb victòria de Gil Membrado a l’Europeu FIA Cross Car Academy Trophy 2021

El pilot de la RFEDA va ser el millor de la prova inicial del Trofeu Europeu, creat per la FIA, per a joves pilots.

 

Aquest cap de setmana (dies 17 i 18) es va disputar el primer meeting del FIA Cross Car Academy Trophy 2021, un trofeu europeu creat per la FIA com a pas intermedi per als més joves (entre 13 i 16 anys), abans de fer el salt a alguna de les especialitats més professionals del motorsport.
Gil Membrado (Olost de Lluçanes, 25-10-2007) es va proclamar vencedor de la primera carrera d’aquest Trofeu, que es va disputar en el circuit d’Auto Cross de Saint Georges de Montaigu, intercalat entre les diferents mànegues del meeting del Campionat d’Europa d’Auto Cross.

Membrado va pujar al graó més alt del podi de l’escenari francès, acompanyat a la seva dreta per Etan Pepujol (FRA), mentre que el tercer classificat va ser Kobe Pawels (BEL). Cal destacar que el pilot del RACC va ser el més ràpid en el warm-up inicial i va encapçalar les tres classificacions parcials del meeting, és a dir, la d’entrenaments cronometrats, la de les sèries classificatòries i va completar la seva excel·lent actuació guanyant amb autoritat la final.
La graella va estar formada per 12 pilots de set nacionalitats diferents, que van pilotar els vehicles que té disponibles (12) l’estructura LiveLife de Thierry Neuville,

El meeting va començar bé al warm-up, però ...
El meeting va començar de manera immillorable per al pilot de la RFEDA, en el primer contacte (warm-up) amb la mecànica del team LiveLife va aconseguir parar el crono en 44”748, sent l’únic dels 12 pilots participants que va aconseguir baixar dels 45”.

Malgrat el bon inici, era evident que el valor real dels rivals encara estava per aparèixer. Això va succeir en la primera sèrie d’entrenaments cronometrats quan va quedar relegat a la 6a posició malgrat fer el millor crono (47”286) de la seva tanda. Sens dubte, sortir amb la pista recentment regada li va jugar una mala passada.
No obstant això, tot es va arreglar en la segona mànega quan Gil va aconseguir superar tots els seus rivals, amb un crono de 43”290. En aquesta ocasió va ser l’únic dels participants a baixar de 44”. Amb aquest crono va assolir la pole-position per les series qualificatives.

La primera jornada de CrossCar Trophy 2021 a Saint Georges de Montaigu va acabar amb la disputa de la primera sèrie qualificativa. En aquesta ocasió no es va deixar sorprendre i va tancar aquest primer dia de competició amb un clar triomf.

Membrado valorava d’aquesta manera la seva presentació amb el LiveLife TN5: Hem començat a competir sense gairebé conèixer la mecànica i la veritat és que estic molt satisfet en general de com està sortint tot. De la mecànica no hem tocat res, ens han dit que els reglatges els ha fet Thierry Neuville i a mi em van bé. Potser es podria tocar algun detall, però al no tenir l’opció de provar-lo millor no arriscar-se. És a dir que, en cada meeting se sortejarà la caixa electrònica i a córrer.

La línia positiva iniciada el dissabte es va mantenir el diumenge.
Estant entre els millors a les dues sèries classificatòries restants (segon i guanyador respectivament), el pilot del RACC va aconseguir sumar els primers 10 punts en el seu compte provisional de la Cross Car Academy Trophy 2021.
Només quedava la gran final per tancar aquest primer meeting i Membrado no va fallar. Després d’una bona sortida va encapçalar el grup de rivals i va anar ampliant la diferència a cada volta. Així doncs, màxim de puntuació (10+25) per a la provisional del Trofeu i iniciar la final al capdavant de la graella de sortida (pole-position).

Gil Membrado es mostrava satisfet després d’aconseguir afegir un primer triomf internacional al seu palmars, va aprofitar l’ocasió per a agrair l’esforç dels qui li han donat suport: Dedico aquest triomf tant als meus pares, al Dani (Balasch) i a les persones que, des dels estaments oficials (CSD i RFEDA), van pensar en mi per poder disputar aquest trofeu. Del que no hi ha cap mena de dubte és que continuarem treballant al màxim per millorar i continuar aprenent a cada competició en la qual participem. Per agrair de la millor manera, a las persones que han confiat en mi, l’esforç que han fet.

Després d’aquest primer meeting la classificació provisional del trofeu queda de la següent manera:
1. Gil Membrado (ESP), 35 punts, 2.  Etan Pepujol (FRA), 31 p., 3. Kobe Pawels (BEL) 25 p., 4. Nathan Ottink (NLD), 22 p., 5. Jack Brennan , 20 p.

El pròxim meeting del FIA Cross Car Academy Trophy 2021 es disputarà en un circuit mític del món del motor, es tracta de la pista alemanya de Nurburg (Nurburgring), degudament modificat per a l’ocasió. La prova del CrossCar compartirà part de l’escenari amb el meeting del Campionat del Món de Rallycross (RX) que es correrà a l’escenari esmentat els dies 31/7 i 1/8.

 

Servei de comunicació.


Més informació a: / Más Información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució